web analytics
Giurgiu-Tribune

Cum afectează noile restricții restaurantele din Giurgiu

Schimbările de pe o zi pe alta în ceea ce privește măsurile adoptate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în contextul pandemiei de coronavirus, îngreunează activitatea restaurantelor. O astfel de decizie ridică multe semne de întrebare în rândul propietarilor de restaurante, terase și baruri. Cu toții se întreabă ce va urma, din ce vor plăti oamenii, ce se va întâmpla cu marfa perisabilă pe care o dețin în acest moment în stocurile localurilor. Faptul că la Giurgiu activitatea restaurantelor a fost limitată aduce anumite nemulțumiri dar și multe semne de întrebare în rândul propietarilor din acest domeniu.

Unul dintre cei mai cunoscuți proprietari de restaurant și hotel din Giurgiu, economistul Gheorghe Stubeanu, a declarat pentru  www.giurgiu-tribune.ro : ”Personalului HORECA din Giurgiu trebuie să i se acorde o perioadă de grație pentru lichidarea stocurilor mărfurilor perisabile. De asemenea,trebuie să ni se spună ce facem cu personalul, dacă îl plătim, din ce îl plătim, pentru că nu se anunță nici o măsură de ajutor de stat în acest sens. Vrem fapte și nu vorbe, vrem măsuri clare de sprijin, cu termene stabilite. Astfel de măsuri, luate de pe o zi pe alta, nu fac altceva decât să ne aducă în pragul de a închide rând pe rând afacerile. Ne vom supune noilor reglementări pentru că asta este situația, însă dorim și noi mai multă înțelegere și suport din partea autorităților. ”

În acest context, Miercuri, 7 octombrie, se anunță un mega protest în Piața Victoriei de la ora 20.00. Oamenii care lucrează în sectorul HoReCa își exprimă nemulțumirea pentru închiderea restaurantelor.

 

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *