Cum se circulă pe drumurile județene din Giurgiu

În vederea asigurării circulației rutiere în condiții de siguranță, s-a intervenit pentru prevenirea și combaterea poleiului, deszăpezirea sectoarelor de drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Giurgiu, acolo unde a fost necesar. Încă din timpul nopții de 07 decembrie 2020, în bazele de deszăpezire și punctele de sprijin s-au făcut pregătirile necesare în ceea ce privește încărcarea autobasculantelor cu antiderapant și ieșirea în activitatea de patrulare. Operatorii economici care acționează pe drumurile județene din Giurgiu au acționat astfel:
  Lotul 1 (Baza nr.2 Centru-Punct de sprijin nr.3-Punct de sprijin nr.4 Centru Vest) – stratul de zăpadă a fost de 6 cm, s-a acționat cu 8 utilaje, iar cantitatea aproximativă de materiale
antiderapante răspândită a fost aproximativ de 40 tone de sare și 50 tone de nisip.
 Lotul 2 (Baza nr. 5 Nord Vest, punct de sprijin nr. 6 Nord și Punct de sprijin nr. 7 Vest) stratul de zăpadă a fost de 5-6 cm, pe drumurile județene s-a acționat preventiv cu 9 autoutilajele, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost de 50 tone de sare și 50 tone de nisip.
La acest moment, pe drumurile județene din Giurgiu se circulă normal, în condiții de iarnă, iar în bazele de deszăpezire și în punctele noastre de sprijin sunt disponibile materiale antiderapante pentru eventuale intervenții.
Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă.
În vederea asigurării siguranţei traficului rutier pe toate drumurile judeţene pe perioada de iarnă, Consiliul Județean Giurgiu roagă participanţii la trafic să circule cu atenţie sporită și prudență,
în special pe sectoarele de drum unde se vor afla. – se arată în comunicatul Consiliului Județean Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *