Cum te poți vaccina la singurul medic de familie din Municipiul Giurgiu?

În Municipiul Giurgiu un singur medic de familie efectuează vaccinări anti COVID-19 și anume, dr. Rodica Bușcu. Până acum, la cabinetul său au fost vaccinate 45 de persoane, serul folosit fiind Janssen (Johnson&Johnson).

Potrivit dr. Rodica Bușcu, la cabinetul său se poate vaccina orice persoană asigurată sau neasigurată, iar programările se fac prin telefon.

Din spusele medicului giurgiuvean, vaccinul Johnson&Johnson este bine tolerat de organism, nu au fost înregistrate efecte secundare la niciunul din cei vaccinați, iar preventiv se prescrie un medicament pentru eventuale stări febrile și un medicament pentru prevenirea coagulării sângelui.

Giurgiuvenii care vor să se vaccineze cu Johnson&Johnson la cabinetul dr. Rodica Bușcu se pot programa la nr. de tel 0246/ 213 711, Luni și Miercuri între orele 11.00-18.30 și Marți, Joi și Vineri între orele 8.00-14.00.

Persoanele programate trebuie să aibă asupra lor Cartea de Identitate, dar și o copie a acesteia. După vaccinare, vor primi adeverința de vaccinare cu semnătura digitală, așa cum se procedează în orice centru de vaccinare din țară.

În județul Giurgiu s-au înscris până acum, pentru a efectua vaccinări, 11 medici de familie, pentru aceștia fiind recepționate de DSP Giurgiu 400 de doze de vaccin.

Vaccinul Johnson&Johnson necesită o singură injecție, spre deosebire de vaccinurile de la Pfizer / BioNTech, Moderna sau AstraZeneca, care se administrează în două doze distanțate la câteva săptămâni. În plus, poate fi păstrat timp de 3 luni la temperatura standard a frigiderului, făcându-l ușor de distribuit.

Foto: https://www.facebook.com/100003559459740/posts/3712737662188179/?d=n

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *