Cum traversăm strada în Giurgiu

Până nu demult regula simplă a traversării străzii era să aștepți culoarea verde la semafor, pe zebră, sau, în cazul în care nu există nici marcaj , nici semafor, pe la colțul străzii, în pas vioi, după ce te-ai asigurat bine din stânga și în dreapta .

Între timp până și traversarea străzii a fost tehnologizată în plus . De vreo 30 de ani, în Viena sau chiar Pitești , pe lângă schimbarea programată a culorilor, la semafor, există semnal acustic pentru nevăzători, și  buton de schimbarea culorii.

De curând și Giurgiu a trecut la acest nivel . Ieri au fost puse în funcțiune semafoarele aferente trecerilor de pietoni de pe strada Gării (la intersecția cu strada Transilvaniei) și bulevardul 1907 (intersecția cu strada I.L. Caragiale), precum și cele de la intersecția bulevardelor 1907 și I.C. Brătianu.

Deși noile semafoare sunt prevazute cu sistem de cronometrare pentru schimbarea culorilor, pietonii pot folosi butonul din imagine pentru a schimba culoarea roșie, în culoarea verde care permite traversarea.

A! Și mai e ceva, tot în pas cu vremurile. În Giurgiu , acolo unde mașinile sunt parcate foarte aproape de zebră , ori colțul străzii, când pășiți pe marcaj, mergeți până aproape de farul dinspre partea cu șoseaua al masinii, sau punctul de maximă vizibilitate, pentru a travesa în siguranță.

Regula nescrisă, rămâne valabilă până la o abordare serioasă a problemei parcărilor din oraș .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *