web analytics
Giurgiu-Tribune

Cum va permiteti domnule presedinte Mina ?

 

 

Douazeci si sase de procente, atat a adunat Partidul National Liberal la alegerile locale din iunie 2016 in judetul Giurgiu.
Pentru cele douazeci si sase de procente,regula aritmetica de trei simpla,a alocat PNL-ului giurgiuvean 8 mandate de consilier din cele 31,proprietate ale Consiliul Judetean Giurgiu , in conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 cu modificarile si completarile ulterioare.
Dupa mai putin de-un an de activitate in cadrul consiliului Judetean, unul dintre consilierii  alesi pe listele PNL,din motive personale isi da demisia.
Actul unilateral si olograf al demisiei domnului Ionel iulian este inregistrat la secretariatul PNL-Giurgiu care incepe procedura de inlocuire a acestuia cu un alt candidat aflat pe lista PNL.
Urmatorii doi candidati, Paun Dumitru si Matei Ionut refuza din motive care tin de activitatile dumnealor profesionale ocuparea postului,si depun declaratii olografe in acest sens,declaratii care sunt inregistrate la secretariatul PNL Giurgiu si transmise catre secretariatul consiliului judetean insotite de adresa de inaintare.
Cel care accepta locul si functia ramase vacante este ocupantul urmatorului loc pe lista, domnul Iacob Nicusor,care da o declaratie de acceptare pe care secretariatul PNL o trimite catre sectretariatul consiliului judetean impreuna cu adresa de inaintare asa cum a procedat si cu toate celellalte documente .

 

Sedinta ordinara a consiliului judetean Giurgiu  in care ar fi trebuit sa se  ia act de schimbarea survenita in grupul consilierilor PNL a avut loc in luna iunie a anului curent.
Motivand ca declaratia de acceptare a functiei de consilier judetean data de catre domnul Iacob Marius Nicusor nu este inregistrata la secretariatul PNL,domnul presedinte Marian Mina cu votul celor douazeci si trei de consilieri ai coalitiei PSD-ALDE a scos de pe ordinea de zi a sedintei validarea acestuia .

Motivarea ? Ilegala , imorala si demonstrand fara putinta de tagada nimicnicia si obedienta lui Marian Mina.
De-atunci s-a asternut linistea.
Prevalandu-se de o eroare legislativala care nu mai impune consiliilor locale si judetene sa convoace cel putin o data la trei luni o sedinta ordinara sub sanctiunea dizolvarii,domnul presedinte Mina isi permite sa nu mai convoace de cinci luni consiliul judetean decat in sedinte extraordinare sau de indata.
Scopul ?
Unicul scop este acela de a nu valida cel de-al optulea consiler apartinand grupului PNL.
De ce ?
Uite-asa, de-al dracu’ !
La scrisoarea trimisa in data de 29.06 2017 de catre domnul Marin Anton ,presedintele filialei judetene a PNL Giurgiu, prin care acesta  cere explicatii cu privire la neconvocarea deliberata a consiliului in sedinta ordinara ,domnul presedinte Mina n-a avut nici bunavointa si nici bunul simt sa raspunda, dovedind inca odata ca aceste notiuni ii sunt complet straine.
Filiala judeteana a PNL Giurgiu si presedintele acesteia,domnul Marin Anton isi rezerva dreptul de a sesiza organele de ancheta penala cu privire la modul discretionar si abuziv in care actioneaza domnul Mina Marian si consilierii judeteni ai coalitiei PSD-ALDE.
Plecand de la faptul ca in iunie 2016 , o suta de mii de oameni au votat pentru alegerea consiliului judetean, rezulta prin aplicarea aceleiasi reguli aritmetice de trei simpla (pe care am garantia ca domnul presedinte Mina nu o stie),ca fiecare consilier judetean reprezinta interesele a peste trei mii doua sute de locuitori ai judetului care au votat.
Cum va permiteti sa va bateti joc de votul a peste trei mii de oameni domnule Mina ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *