web analytics
Giurgiu-Tribune

D.G.A.S.P.C. Giurgiu, continua evaluările!

D.G.A.S.P.C. Giurgiu continua evaluările. Mai exact, este vorba despre evaluările în vederea încadrării în grad și tip de handicap, atât pentru copii cât și pentru adulți. Verificările sunt făcute online, prin intermediul mijloacelor audio-video de comunicare (aplicație pe telefon mobil sau tabletă) iar această modalitate de evaluare va continua și în perioada următoare.

În scopul prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2, măsurile luate în ceea ce privește evaluarea complexă a copiilor și a persoanelor adulte în vederea încadrării în grad și tip de handicap au avut în vedere limitarea contactului fizic direct între beneficiarii sau potențialii beneficiari de servicii sociale și specialiștii care realizează evaluările.

La nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, având în vedere implicarea familiilor persoanelor care au necesitat încadrarea în grad și tip de handicap, nu au existat disfuncționalități în ceea ce privește evaluările online. Totodată, au fost transmise adrese către toate primăriile din județ prin care autoritățile locale au fost informate cu privire la documentele necesare în vederea încadrării în grad și tip de handicap a persoanelor îndreptățite și modalitatea de evaluare. În situația în care persoana care necesita încadrarea în grad și tip de handicap sau membrii familiei acesteia nu dispuneau de mijloacele tehnice de comunicare necesare, a existat sprijin la nivel local, prin implicarea persoanelor cu atribuții de asistență socială sau mediatorilor sanitari fiind identificate soluții prin care a putut fi făcută evaluarea online.

În perioada 15 martie 2020-31 octombrie 2020, în vederea încadrării în grad de handicap, la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu au fost evaluate 1483 persoane; au fost emise 356 certificate de încadrare/reîncadrare în grad și tip de handicap pentru copii și 1048 certificate pentru adulți iar pentru un număr de 79 solicitanți nu a fost realizată încadrarea în grad de handicap întrucât, ca urmare a evaluării, s-a constatat că nu erau îndeplinite criteriile medico-psihosociale prevăzute de legislația în vigoare, pe baza cărora se stabileşte încadrarea în grad de handicap.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *