Dan Motreanu: Aprovizionarea directă de la producători a consumatorilor locali cu carne proaspătă de pasăre și de iepure trebuie să continue

Mii de producători locali  care aprovizionează consumatorii cu produse proaspete direct de la fermă, așteapta  o derogare din partea Comisiei Europene .

Derogarea expirareă la finalul acestei luni  și dacă nu va fi prelungită,  mii de unități de producție din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România af fi expuse unui real pericol financiar. 

 

‘In acest sens , președintele liberalilor giurgiuveni, europarlamentarul Dan Motreanu împreuna cu alți colegi  , au despus o interpelare Comisiei Europene în care arată importanța prelungirii derogării.  Săptămâna viitoare se va dezbate acest subiect în plenul  Parlamentului European.

‚Într-o interpelare pe care am trimis-o Comisiei Europene, împreună cu alți colegi deputați din Parlamentul European, am solicitat menținerea derogării privind aprovizionarea directă de la producători a consumatorilor locali cu carne proaspătă de pasăre și de iepure.

Această derogare, care se aplică de 16 ani, urmează să se încheie la finalul acesrei luni, iar expirarea pune în pericol financiar mii de unități de producție din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România.

Menținerea derogării nu doar că ar permite aprovizionarea consumatorilor cu produse proaspete direct de la fermă, dar ar susține și producția și economia locală și ar contribui la limitarea transportului, protejând astfel mediul înconjurător și bunăstarea animalelor.

Am încredere că argumentele noastre vor convinge Comisia Europeană să mențină derogarea privind aprovizionarea consumatorilor locali cu carne de pasăre și iepure. Subiectul ar trebui inclus săptămâna viitoare pe agenda de dezbateri din plenul  Parlamentului European.’ a postat acesta pe contul sau de socializare .

Gasiți aici întreg textu postării ; https://www.facebook.com/danstefan.motreanu

 

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *