Dan Motreanu dă o veste bună; Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la de la 3,03% la 2,99%, atingând cel mai mic nivel din luna noiembrie până în prezent

Într-o postare pe pagina sa de facebook, preşedintele PNL Giurgiu,Dan Motreanu, dă o veste bună anunţând că, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României, Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la de la 3,03% la 2,99%.Acesta este cel mai mic nivel din luna noiembrie până în prezent.

Iată mai jos întregul text al postării;

ℹ️Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut la de la 3,03% la 2,99%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). Este cel mai mic nivel din luna noiembrie până în prezent.
ℹ️ Indicele ROBOR la 6 luni a scăzut de la 3,15% la 3,11%. Acesta este cel mai mic nivel din 10 decembrie 2019.
ℹ️ ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România.
ℹ️ Pentru creditele acordate de bănci clienţilor nebancari (persoane fizice, societăţi comerciale, etc.) importante sunt în special ratele ROBOR pentru scadenţele de 3 şi 6 luni, care servesc drept referinţă pentru stabilirea ratelor dobânzilor variabile.
ℹ️ Ratele românilor la bancă au scăzut în fiecare lună de guvernare #PNL. Astfel, indicele ROBOR la trei luni a fost de 3,19% la începutul anului 2020 și de 3,17% la începutul lunii februarie 2020.
❗ În timpul guvernării PSD, indicele ROBOR a crescut la cel mai înalt nivel din ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *