România și-a îndeplinit obligaţiile asumate faţă de partenerii europeni și a finalizat faza I a gazoductului BRUA. Gazoductul are rolul de a diversifica sursele de aprovizionare cu gaz natural ale Uniunii Europene.
Proiectul cuprinde 484 de km de țeavă pe teritoriul Romaniei și trei stații de comprimare, una dintre acestea pe teritoriul județului Giurgiu – STAȚIA PODISOR, inaugurată în data de 31 octombrie 2019.
Întregul proiect a fost finalizat în timpul guvernării #PNL, care a sprijinit Transgaz la fiecare pas al implementării.
STAȚIA DE COMPRIMARE JUPA, a fost ultima finalizată, iar astăzi a fost vizitată de președintele Klaus Iohannis și de premierul Ludovic Orban. Valoarea totală a lucrărilor recepționate, a celor trei stații de compresoare, este de 541 milioane lei.
Primul obiectiv de investiţii pe care compania românească de transport de gaze Transgaz îl va realiza în perioada următoare va fi conectarea gazoductului BRUA de zăcămintele de gaz din Marea Neagră prin intermediului gazoductului Podişor – Tuzla.
Jumătate dintre gospodăriile de la noi se încălzesc în continuare cu lemne de foc care afectează sănătatea și poluează mediul. Conectarea populației la rețeaua de gaze naturale reprezintă o prioritate pentru Guvernul liberal, iar gazoductul BRUA este cel mai ambițios proiect în acest sens care, iată, este și finalizat pe teritoriul României.
Conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale este un amplu proiect de investiții susținut din fonduri europene și parte integrantă a planului de dezvoltare pe care guvernul liberal l-a pregătit pentru România. 1 miliard de euro alocați de Guvern pentru legarea comunităților la gaze, doar primul apel deschis acum este de 275 milioane euro.