Dan Motreanu: Nici un alt candidat care reprezinta Giurgiu nu se afla pe un loc eligibil la aceste alegeri. Eu pot fi legatura dintre Giurgiu si Bruxelles!

Dan Motreanu, presedintele filialei PNLGiurgiu, candidat la functia de europarlamentar (pozitia a7-a pe lista partidului-loc eligibil), a binevoit sa ne acorde un scurt interviu inainte de marea batalie a partidelor politice de duminica, 26 iunie.

Reporter: De ce ar trebui romanii sa voteze candidatii PNL la aceste alegeri?

Dan Motreanu: In primul rand pentru ca spre deosebire de alte partide,precum cele aflate acum la guvernare, si care  riscă sa fie excluse din familiile europene din care fac parte, ori altele care nici macar nu au o asemenea familie, precum USR, PNL se poate bizui pe sprijinul necesar în Parlamentul European pentru atingerea tuturor obiectivelor pe care și le-a asumat prin Programul Politic.

Reporter: Care sunt acestea?

Dan Motreanu: O-hooo…sunt multe…in primul rand vom lupta pentru creșterea fondurilor europene destinate fermierilor români și pentru creșterea subvenției la hectar până la nivelul subvenției medii de la nivel European, iar eu,fost ministru al agriculturii, imi voi darui totata priceperea in acest sens.

Reporter: Si totusi, ce alte obiective mai aveti ?

Dan Motreanu: Integrarea Republicii Moldova in UE, ridicarea MCV, prin aplicarea recomandarilor din cadrul Mecanismului de Verificare si Cooperare ale Comisiei de la Venetia in legislatia interna, intrarea Romaniei in Schengen, aderarea la zona euro, si…stiti ca Romania e pe ultimul loc la accesarea fondurilor de cercetare si inovare?

Reporter: Nu am clasamentul, dar v-as intreba in continuare tot eu…de ce?

Dan Motreanu: Uitati-va la ce oameni ne guverneaza…sunt complet nepregatiti… nu stiu sa scrie proiecte. Nu aduc fonduri europene, stiu doar sa finanteze infrastructura mica prin programe locale. Si ne mai plangem ca nu avem autostrazi… PNL isi propune sa incurajeze folosirea tuturor resurselor pe care ni le pune la dispozitie UE.

Reporter: Ce parere aveti despre referendum?

Dan Motreanu: De doua ori “da’! Referendumul acesta in sine este un mod prin care spunem un mare “da” Uniunii Europne care ne poate ajuta enorm.

Reporter: De ce v-ar vota giurgiuvenii duminica, 26 mai?

Dan Motreanu: Simplu. Nici un alt candidat care reprezinta Giurgiu, nu se afla pe un loc eligibil la aceste alegeri…Eu pot fi legatura dintre Giurgiu si Bruxelles, iar de acolo pot mijloci initierea de proiecte cu finantare europeana pe relatie directa cu Bruxelle-ul!

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *