Dan Motreanu, noul lider al PNL-Giurgiu

In sedinta  Birolui Politic Naţional al PNL  de astazi, 11 februarie, s-a luat hotărârea ca Dan Motreanu să preia conducerea interimară a PNL Giurgiu.

Un  semnal clar, ca la PNL Giurgiu urmeaza o perioada de munca intensa , astfel incat sa se recupereze procentajul scazutl la nivel judetean si mai ales  municipal si sa ajunga un adversar redutabil  cum este  PNL  la nivel national . Dan Motreanu are domiciliul In Alba Iulia, este căsătorit și are doi copii.

Iata mai jos si un scurt CV. ;

Dan Motreanu este membru al Partidului Național Liberal (PNL) din anul 1990. Ca membru în Alianța Civică a participat la diverse acțiuni cu caracter civic. A deținut funcțiile de vicepreședinte al organizației municipale Alba Iulia a PNL (1997) și de vicepreședinte al organizației județene PNL Alba (1998-2002).

Între anii 1998-2002, a fost membru în Biroul Permanent Național al Tineretului Liberal, după care în perioada 2002-2005 a deținut funcția de președinte al Tineretului Național Liberal. În anul 2005 a fost ales ca secretar general al Partidului Naționale Liberal (PNL), deținând această funcție timp de un an până la preluarea funcției ministeriale.

În perioada 2000-2004, a deținut funcția de consilier județean în Consiliul Județean Alba. În urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2004, a fost ales ca deputat de București pe listele PNL. În această calitate, a îndeplinit funcțiile de președinte al Comisiei de Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Protecția Mediului din Camera Deputaților (până în septembrie 2005) și de chestor al Camerei Deputaților (septembrie-decembrie 2006). Din februarie 2007, este membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.

Ca urmare a retragerii sprijinului politic pentru ministrul Gheorghe Flutur, care s-a alăturat grupării Stoica-Stolojan (care a fondat Partidul Liberal-Democrat), portofoliul de la ministru al agriculturii a rămas vacant. După două săptămâni de la vacantarea postului, Comitetul Executiv al PNL a decis nominalizarea la 5 decembrie 2006 a secretarul general al partidului, Dan Motreanu, pentru portofoliul de ministru al agriculturii. Decizia a fost luată în urma votului din cadrul Biroului Politic al PNL, la care Motreanu a obținut 12 voturi, față de numai patru voturi obținute de către Ludovic Orban.[1] La 6 decembrie 2006, Dan Ștefan Motreanu a fost numit prin decret prezidențial în funcția de ministru al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale în Guvernul Tăriceanu. A fost eliberat din funcția de ministru la data de 5 aprilie 2007 odată cu restructurarea guvernului. Cu ocazia prezentării bilanțului de la sfârșitul mandatului, el a prezentat ca realizări acreditarea provizorie a celor două agenții de plăți din agricultură, trimiterea spre aprobare către Comisia Europeană a Planului Național Strategic, definitivarea Planului Național de Dezvoltare Rurală, dar și subvenționarea motorinei și aprobarea de noi subvenții pentru fermieri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *