Dan Motreanu: Primarii trebuie să susțină și să atragă antreprenorii în zonele rurale și să ajute la dezvoltarea producției locale

Europarlamentarul Dan Motreanu, liderul liberalilor giurgiuveni, a cerut  Comisiei Europene mai mulți bani pentru dezvoltarea satelor, ;i  susținerea agriculturii locale și a micilor antreprenori  după cum reiese și dintr-o postare pe pagina sa de facebook https://www.facebook.com/danstefan.motreanu
Acesta a a participat ieri la  dezbaterea privind viitorul zonelor rurale din Uniunea Europeana, organizată în sesiunea plenară a Parlamentului European.
În curând, Comisia Europeană va lansa o viziune pentru viitorul zonelor rurale până în 2040 și va aborda provocările cu care se confruntă acestea, cum ar fi depopularea, depărtarea, lipsa locurilor de muncă, veniturile reduse, lipsa internetului, a infrastructurii și servicii limitate.
‘În intervenția scrisă pe care am avut-o astăzi am solicitat ca viitoarea strategie să mobilizeze toate instrumentele de finanțare europene pentru a crea condițiile necesare ca tinerii să rămână și să se întoarcă în mediul rural, să dezvolte economia și turismul rural, astfel încât satele să redevină “un mediu de viață atractiv”. Pentru aceasta este necesară o bună coordonare între toate instrumentele de finanțare disponibile, iar politica de dezvoltare rurală din cadrul politicii agricole comune va avea un rol major.
Și autoritățile locale trebuie să se implice în aplicarea noii strategii. Primarii sunt cei care cunosc cel mai bine nevoile mediului rural’  a declarat Dan Motreanu care este de părere că primarii trebuie să susțină și să atragă antreprenorii în zonele rurale și să ajute la dezvoltarea producției locale deoarece anțurile scurte de aprovizionare înseamnă nu doar alimente proaspete și de calitate, ci și noi locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *