Dan Motreanu : Un centru de radioterapie ar trebui sa existe la 100.000 de locuitori, nu la 1 milion.Consilierii PNL Giurgiu au decis sa nu mai astepte de la un guvern incapabil sa faca investitii de infrastructura si sa doteze spitalele conform nevoilor reale

Amendamentul consilierilor județeni ai PNL-Giurgiu  prin  care au conditionat  trecerea bugetului de achiziționarea unui aparat de radioterapie si construirea unui centru oncologic  atât de necesar giurgiuvenilor, a fost adoptat astazi in sedinta Consiliului Judetean . Si pentru ca sunt exemple ca se pot obtine bani pentru asemenea investitii, asa cum veti vedea demonstrat in randurile de mai jos, apreciem eforturile si lupta PNL Giurgiu de a fae acest vis, realitate.

Asadar, a fost facut un prim pas  in demersul  consilierilor judeni  PNL de a construi un centru  oncologic utilat corespunzator,  si bineinteles, de a   achizitiona imperios-necesarul   aparat de radioterapie pentru ca cei peste 5000 de bolnavi de cancer din judet sa nu mai fie nevoiti sa se deplaseze la Bucuresti  pentru a putea beneficia de  asemenea terapii .

Pentru ca  la amendamentul  respectiv  nu au fost alocate și sumele necesare demararii procedurilor de finantare,  PNL Giurgiu va solicita ca la următoarea ședință a Consiliului Județean  să fie prezentat un plan pe etape privind modalitatile de finantare si studiile tehnice  care sa permita , achiziționarea aparatului mentionat.

Din 2009, spitalele judetene sunt in administrarea autoritatilor locale, care ar trebui sa rezolve problemele acestora. Din pacate, la Ministerul Sanatatii,  nivelul investitiilor a fost minim in 2017 si 2018.

Un centru de radioterapie  ar trebui sa  existe la 100.000 de locuitori, nu la 1 milion

Contactat telefonic de redactia noastra, presedintele PNL  Giurgiu si candidatul la alegerile Europarlamentare, Dan Stefan Motreanu, ne-a declarat ca  amendamentul  propus de  consilierii PNL giurgiuveni in demararea acestui proiect  necesar giurgiuvenilor,  reprezinta doar inceputul luptei cu nepasarea si indolenta autoritatilor locale, direct responsabile de unitatile spitalicesti si implicit, de sanatatea precara a giurgiuvenilor .

‘ Consilierii PNL Giurgiu au decis sa nu mai astepte de la un guvern incapabil sa faca investitii de infrastructura si sa doteze spitalele conform nevoilor reale si nu  sa ne faca sa credem ca un ecograf sau o alta minima investitie, reprezinta  ceea ce prevedea de exemplu programul  de guvernare in 2017.

In 2017, guvernarea PSD-ALDE promitea reabilitarea/modernizara/extinderea/dotarea (avand in vedere INTARZIERILE MAJORE in pregatirea  proiectelor pentru spitalle regionale si PERICOLUL PIERDERII  ACESTOR SUME. De asemenea, programul de guvernare, mai prevedea cel putin 15 spitale judetene, 150 de ambulatorii de specialitate,  si cel putin 25 de centre UPU.Nu mai vorbim de construirea centrelor comunitare integrate medico-sociale.

Din pacate, deficitul de centre de radioterapie se manifesta la nivelul intregii tari. In mod normal ,ar trebui sa  existe un accelerator la 100.000 de locuitori si nu la 1 milion cum este in acum.

In prezent  sunt in faza de preachizitie, 5 aparate de radioterapie finantate de Banca Mondiala, sursa de finantare si pentru alte diverse aparate medicale performante in judete precum; Cluj, Craiova,Timisoara, Targu Mures,Oradea .Deci  daca se vrea, se poate” a mai adaugat Dan Motreanu.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *