Dan Motreanu: Urmează să fie repornită, în curând, și în județul Giurgiu stația de pompare Puieni. Vom putea iriga astfel încă 15.000 de hectate în zona Prundu-Comana-Colibași-Greaca-Hotarele

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European, a efectuat o vizită la stația de pompare Sultana și Făurei, din județul Călărași, alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Agristaculturii, Adrian Oros.

 

“Mă bucur că după 20 de ani de inactivitate, urmează să fie repornită, în curând, și în județul Giurgiu stația de pompare Puieni. Vom putea iriga astfel încă 15.000 de hectate în zona Prundu-Comana-Colibași-Greaca-Hotarele, a precizat eurodeputatul român într-un mesaj pe pagina sa de  Facebook.

https://www.facebook.com/danstefan.motreanu/

Iată mai jos întreg textul postării;

 

“Împreună cu premierul Ludovic Orban și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, la stațiile de pompare Sultana și Făurei, din județul Călărași. Repunerea în funcțiune a acestor stații va asigura irigarea a aproximativ 70 de mii de hectare de teren agricol.

 

Mă bucur că după 20 de ani de inactivitate, urmează să fie repornită, în curând, și în județul Giurgiu stația de pompare Puieni. Vom putea iriga astfel încă 15.000 de hectate în zona Prundu-Comana-Colibași-Greaca-Hotarele.

 

Guvernul #PNL a mai asigurat în primăvară irigarea a 14.000 hectare în zona de nord a județului Giurgiu, prin punerea în funcțiune a canalelor Zăvoiul Orbului- Sabar și Zăvoiul Orbului- Ogrezeni, crescând suprafața irigată la 30 de mii de hectare.

 

Din totalul de 150.000 hectare care se pot iriga în județul Giurgiu, prin punerea în funcțiune a stației de la Puieni, vom ajunge la 45.000 de hectare pe care le putem iriga.

 

Irigațiile reprezintă cea mai sigură soluție de a reduce riscurile pentru producțiile fermierilor și garantarea siguranței alimentare.”

 

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *