web analytics
Giurgiu-Tribune

De-a hotii si vardistii!

Așa ar părea la prima vedere o întamplare petrecută recent în apropierea P.T.F. Giurgiu.

De fapt este vorba despre o acțiune de prevenirea și combaterea migrației ilegală a jandarmilor și polițiștilor de frontieră giurgiuveni în urma căreia, un tânăr afgan a fost prins în bălăriile din împrejurimile punctului prin care se trece frontiera din Giurgiu în Russse- Bulgaria, înainte ca acesta să ajungă ilegal în Germania , așa cum își plănuise.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au derulat în ziua de 22 septembrie o acțiune de prevenirea și combaterea fenomenului de migrație ilegală.

În acest context, în vegetația din apropierea punctului de trecere a frontierei, a fost descoperit ascuns un afgan, de 18 ani.

Tânărul a declarat că  s-a urcat în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier, într- o parcare, în Turcia, fără ca șoferul să  știe, apoi a coborât din automarfar, înainte de efectuarea controlului la frontieră, cu intenția de a ajunge în Germania.

Autocamionul cu pricina era condus de un cetățean român în vârstă de 44 de ani.

Polițiștii de frontieră i-au întrerupt migrantului călătoria predându-l colegilor lor bulgari în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *