De-a hotii si vardistii!

Așa ar părea la prima vedere o întamplare petrecută recent în apropierea P.T.F. Giurgiu.

De fapt este vorba despre o acțiune de prevenirea și combaterea migrației ilegală a jandarmilor și polițiștilor de frontieră giurgiuveni în urma căreia, un tânăr afgan a fost prins în bălăriile din împrejurimile punctului prin care se trece frontiera din Giurgiu în Russse- Bulgaria, înainte ca acesta să ajungă ilegal în Germania , așa cum își plănuise.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au derulat în ziua de 22 septembrie o acțiune de prevenirea și combaterea fenomenului de migrație ilegală.

În acest context, în vegetația din apropierea punctului de trecere a frontierei, a fost descoperit ascuns un afgan, de 18 ani.

Tânărul a declarat că  s-a urcat în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier, într- o parcare, în Turcia, fără ca șoferul să  știe, apoi a coborât din automarfar, înainte de efectuarea controlului la frontieră, cu intenția de a ajunge în Germania.

Autocamionul cu pricina era condus de un cetățean român în vârstă de 44 de ani.

Polițiștii de frontieră i-au întrerupt migrantului călătoria predându-l colegilor lor bulgari în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *