web analytics
Giurgiu-Tribune

De ce 50 si nu 75 ?

Aflam cu mare bucurie ca astazi Camera Deputatilor a aprobat modificarea Legii Invatamantului,celebra Lege nr.1/2011 ,cu un amendament depus de catre deputatul liberal Florin Roman si care prevede la art. 84 alin 3, nou introdus ca ,,Elevilor de nivel liceal care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu in filiera/profilul/specializarea solicitata li se deconteaza cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educatiei Nationale, prin unitatile de invatamant in care sunt scolarizati pe baza de abonament in limita a 50 de kilometri ?????!!!!!!, sau li se asigura decontarea a 8 calatorii dus- intors semestrial ,daca locuiesc la camin sau in gazda.
Semnele de intrebare si de exclamare de dupa cei 50 de kilometri de mai sus nu sunt greseli de redactare ci mirare si intrebare deloc retorica.
De ce 50 de kilometri domnilor ?
Ce le facem copiilor care locuiesc la 55,61,67 sau 73 de kilometri de cel mai apropiat oras cu liceu avand profilul dorit ?
II trimitem la camin sau in gazda ?
Si daca vor sa mearga acasa la parinti in fiecare seara ?
Cinzeci de kilometri in ziua de azi pot fi parcursi in 40 de minute, in conditiile respectarii cu rigurozitate a legislatiei rutiere si a asigurarii unui regim de siguranta a circulatiei.
O suta de kilometri ar putea parea o distanta prea mare,dar 75 ar diminua considerabil numarul copiilor discriminati de o cifra care nu are decat meritul ca e asa rotunda cat o jumate de suta.
Ia incercati cu 75 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *