De ce nu a cerut PSD demisia Sorinei Pintea în 2019?

La începutul lui 2019, un raport al Departamentului pentru Situații de Urgență (DGSU), semnat de Raed Afarat, îi semnala ministrului Sănătății de atunci, Sorina Pintea, situația dezastruoasă din spitale.

Potrivit raportului, datat martie 2019, după controale efectuate în 657 de spitale s-au constatat 4.289 de încălcări a legislației privind apărarea incendiilor, printre acestea și Spitalul Județean Giurgiu.

De asemenea, guvernarea PSD știa, încă din 2018, de riscurile mari de incendii din spitale, în urma unei informări a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, în perioada 2018-2019, 23 de incendii au avut loc în cadrul unităților sanitare cu paturi din România.

Din păcate, apelul făcut atunci de conducerea IGSU către ministrul Sănătății, Sorina Pintea nu s-a soldat cu nicio realizare și nicio remediare a situației grave prezentate în cele două rapoarte.

Acum, de parcă nu ar fi știut, de parcă nu ar fi fost la guvernare, parlamentarii PSD, inclusiv cei de Giurgiu, sunt profund nemulțumiți de situația din spitale și cer demisia ministrului Vlad Voiculescu.

De ce nu a cerut PSD demisia Sorinei Pintea în 2019? De ce nu s-a intervenit atunci când știau că spitalele nu mai prezintă siguranță pentru pacienți? Simplu. Pentru că Sorina Pintea era preocupată să ia mită 10.000 de Euro și 120.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *