De unde cumparam vignette electronice pentru Bulgaria

La  1 ianuarie 2019 pe teritoriul Bulgariei s-a introdus un nou sistem de taxare rutieră, care prevede introducerea vignetei electronice. Mai bine de 500 de terminale vor fi operaţionale în toată ţara şi se va putea opera cu carduri de debit sau de credit accesând o aplicaţie specială pe site-ul bgtoll.bg.

 Ele vor fi amplasate în punctele de frontieră şi pe principalele rute din ţară, vor putea tipări tichetele şi vor avea instrucţiuni în opt limbi: bulgară, engleză, germană, rusă, română, turcă, sârbă şi greacă.

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar Giurgiu-Ruse, cu privire la faptul că, în anul 2019, se pot achiziţiona din punctele de frontieră vignete electronice pentru teritoriul statului vecin, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.

Mai multe detalii privind modurile de cumpărare a vignetelor electronice, modurile de plată și locurile de cumpărare pot fi obținute de pe site-ul public al Agenției pentru Drumurile Naționale a Republicii Bulgaria – www.bgtoll.bg, acest site având și meniu în limba română. Şoferii care nu pot accesa site-ul vor avea posibilitatea de a cumpăra mai departe vignete clasice din benzinării şi oficiile speciale ale autorităţii rutiere bulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *