Decat incet si fara rost, mai bine repede si prost….

…asta pare sa fi fost deviza firmei care-a asfaltat vara trecuta strazile din Floresti, Stoenesti si Palanca.
In ciuda faptului ca au fost asfaltate ,exclusiv, strazi interioare cu trafic moderat spre mic si cu potential minim de a fi circulate de vehicule de mare tonaj, asfaltul a inceput sa cedeze dupa numai cateva luni de la asternere.
De ce ?
Pentru ca s-a turnat in cele mai mute cazuri direct pe carosabilul pietruit existent, pentru ca s-au sarit etape,pentru ca nu s-au asternut in prealabil straturile succesive de piatra concasata asa cum prevede tehnologia si fara indoiala proiectul.
Asadar, lucru de mantuiala marca PSD.
Repet, drumurile n-au fost surpate de camioane de mare tonaj,
asfaltul a cedat sub cele o mie si ceva de kilograme ale unui autoturism, sau asa cum spunea un hatru ,,au cedat sub greutatea marcajului longitudinal”.
Daca n-ar crea suspiciuni, graba autoritatlilor locale de la Floresti-Stoenesti de a repara portiunile de asfalt crapate, de a executa marcaje , dar mai ales miscarile de utilaje care anunta inceperea lucrarilor la podul de peste Sabar ar fi laudabile.
Luni , 4 noiembrie 2019 camerele reunite ale Parlamentului Romaniei vor da votul de investitura guvernului liberal condus de Ludovic Orban.
Odata cu guvernul se vor schimba si oamenii de la autoritatile de management , de la institutiile de control si mai ales de la ministere.
Da, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice devine Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei.
Podul de peste Sabar din satul Palanca, a primit finantare in urma cu mai bine de un an de la aproape defunctul Minister al Dezvoltarii.
Constructorul a trenat inceperea lucrarii motivand ca lucrarea este subevaluata (3.300.000 de lei, aprox 700.000 de euro).
Acum in prag de investitura a unui nou guvern pe domnul constructor l-a apucat vrednicia.
Brusc proiectul nu mai e unul ieftin , ba chiar a devenit interesant.
Atat de interesant ca se-apuca de el acu’ in prag de iarna.
Are si-un dead-line foarte indraznet domnul constructor, finalizarea in trei luni a podului .
Sa dea Dumnezeu ! 
Dar mie imi miroase a lucru facut de mantuiala si mi-e tare teama ca lucrarea nu va fi pe lista de prioritati a noului guvern si lucrarile se vor intinde pe o perioada foarte indelungata, care va crea stres si disconfort cetatenilor comunei Floresti-Stoenesti.
La poduri nu ai voie sa faci lucrari de mantuiala, nu de alta, dar daca cedeaza sub greutatea vopselei de la marcajele longitudinale, cineva va iesi foarte sifonat si…..ud leoarca

01.11.2019
Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *