Decizie CNSU: Masca poate fi îndepărtată pentru scurt timp. Vezi cine sunt cei vizați!

Purtarea mastii nu este obligatorie pentru cei care fumeaza, mananca sau fac activitati fizice individuale, cu pastrarea unei distante de doi metri fata de alte persoane, a decis luni, 26 octombrie 2020, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU).

“Masca de protectie sanitara poate fi indepartata in spatiu deschis, pentru perioade scurte de timp si doar daca persoanele sunt in afara zonelor de trafic pietonal”, se arata in Hotararea CNSU.

Art. 3 In localitatile sau judetele in care portul mastii de protectie este obligatoriu in spatiile deschise, este permisa inlaturarea acesteia pentru perioade scurte de timp in vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau bauturi in afara teraselor, cat si pentru desfasurarea activitatilor sportive individuale sau altor asemenea activitati, doar daca persoanele sunt in afara zonelor de trafic pietonal si la minim 2 metri fata de alte persoane.
Art. 4 Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *