Decizie radicală a angajaților CNAS: Se sistează plățile către spitale și furnizorii de servicii

Foto: BNS

Greva angajaților din Casele  Județene de Sănătate a continuat azi, 9 noiembrie cu un protest în fața sediului CNAS din București, iar decizia lută de sindicaliști este una radicală.

De luni, 12 noiembrie, membri ai Federației Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, afiliată Blocului Național Sindical, aflați în protest generalizat la nivel național pe perioadă nedeterminată, vor sista plățile către spitale și furnizorii de servicii.

Decizia survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog și de așteptare, s-a constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceștia le au, nu se găsesc soluții. Însă sunt găsite soluții satifăcătoare și imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariați – spun sindicaliștii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri seară, referindu-se la protestul anunţat de sindicaliştii din cadrul CNAS, că speră să existe înţelepciune şi din partea conducerii instituţiei, dar şi din partea salariaţilor, întrucât întreruperea acordării de servicii medicale nu poate fi acceptată. Ministrul afirmă că, deşi CNAS are cel mai mare buget din România, există o problemă de contributivitate, întrucât cinci milioane de oameni contribuie la Fondul de Asigurări, dar beneficiază de servicii medicale 19 milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *