Declaraţiile pe proprie răspundere, doar de pe site-ul Guvernului

Declaraţiile pe proprie răspundere trebuie să fie descărcate  doar de pe site-ul Guvernului . Experţii Bitdefender au anunţat  că a blocat o serie de pagini neoficiale pentru tentativă de fraudă.

“Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender recomandă cetăţenilor care trebuie să plece de acasă pe durata pandemiei să evite să descarce formulare de pe alte site-uri decât cele ale autorităţilor, întrucât pot divulga date personale unor necunoscuţi. Ca măsură de precauţie, Bitdefender a marcat drept tentative de înşelăciune informatică (phishing) şase pagini de internet neoficiale care permit descărcarea sau completarea acestor documente. Declaraţia pe proprie răspundere conţine date personale sensibile ale cetăţenilor precum numele, adresa de acasă, codul numeric personal sau seria şi numărul actului de identitate”, se arată într-un comunicat de presă al producătorului de soluţii informatice.

Potrivit sursei citate, cei care sunt nevoiţi să compleze declaraţii pe proprie răspundere pentru părăsirea domiciliului pe durata pandemiei le pot descărca numai de pe site-ul oficial, respectiv https://www.mai.gov.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *