Defilare, spectacol folcloric, fasole cu ciolan si torțe la Giurgiu de Centenar

1 Decembrie a adus giurgiuvenilor o parada militară, un spectacol folcloric, fasole cu ciolan si țuica fiarta, servite chiar de primarul orașului. Manifestările care au marcat centenarul la Giurgiu se încheie in aceasta seara cu aprinderea luminițelor  de sărbători si o defilare cu torțe aprinse .

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu mare fast la Giurgiu. Pe lângă parada ,militară şi tradiţionalele ceremoniale cuprinzând depuneri de coroane, intonarea Imnului Naţional și slujba religioasă, autoritățile au pregătit giurgiuvenilor un spectacol folcloric si o masa festivă cu țuica fiarta si fasole cu ciolan. In acest sens, in Piata Tricolorului au fost amenajate special doua corturi cu mese, iar mâncarea a fost fost servita chiar de către primarul orașului ,Nicolae Barbu, care a purtat si in acest an un sort si o boneta rosie de bucătar.

Manifestările continua în Parcul Alei, unde momentul aprinderii luminilor din bradul de Crăciun, va marca deschiderea oficială a activităţilor dedicate sărbătorilor de iarnă. La finalul evenimentelor, toate detaşamentele participante la defilare, se vor retrage cu torţe aprinse spre centrul oraşului.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *