DELAPIDARE, FALS INTELECTUAL SI ABUZ IN SERVICIU – PRIMARUL DIN OGREZENI-GIURGIU ASTEAPTA SENTINTA LUNI,18 IUNIE

Luni, 18 iunie, instanta din Bolintin Vale jud . Giurgiu ar trebui sa se pronunte in dosarul in care primarul comunei Ogrezeni –Giurgiu este acuzat de delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu.
Dosarul, intocmit in 2016, are un numar record de amanari . In raportul de Audit , se mentioneaza ca pe unele tipizate CEC, contabilul, casierul și primarul comunei amintite , au înscris date false .
De asemenea , pe cotorul cecului apare o sumă, iar pe fila CEC depusă la bancă, o alta. Unele dintre tipizate nu au fost falsificate, dar suma din Trezorerie nu figureaza în registrul de casă, fiind însușita. In plus, fiului procuroarei care instrumenteaza dosarul este angajat al primariei .

Expertize contabile cu prejudicii din ce in ce mai mari

In anul 2014 Curtea de Conturi Giurgiu a descoperit la primaria Ogrezeni un prejudiciu de 2 miliarde lei vechi, reprezentand delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu.
Curtea de Conturi a trimis dosarul Politiei Economice Giurgiu, care a constatat ca prejudiciul este chiar mai mare – 2, 5 miliarde de lei vechi .
Primarul PSD Jean Jipa, a cerut o noua expertiza contabila, privata, platita de el, in urma careia prejudiciul se ridica la 2,8 miliarde de lei vechi.
Politia Economica a trimis dosarul la parchetul Bolintin spre sfarsitul anlui 2014, iar de atunci si pana pe 27 Ianuarie 2016, acest dosar a fost tinut pe loc.

O zicala spune; “Daca vrei sa scapi elegant de cineva, il avansezi “ 

Dupa 27 ianuarie 2016 , procuroarea Enache Aurelia Mirela a instrumentat dosarul sub cele 3 capete de acuzare si 3 inculpati: primarul Jipa Jean alaturi de casierul si contabilul primariei
La aceasta a treia expertiza (ultima posibila intr-un dosar), , prejudiciul a fost de aproximativ 4 miliarde de lei vechi.
Celor trei inculpati; Jipa Jean(primar), Lazar Gheorghe(casier) si Ilie Elena(contabila), li s-a pus sechestru pe mai multe bunuri, iar 6 luni mai tarziu, dosarul a fost trimis in judecata. In urma masurilor luate, procuroarea de caz Enache Aurelia Mirela, a fost avansata la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

De atunci instanta bate pasul pe loc cu amanarile mentionate . Mai mult decat atat ,de 6 luni de zile , fiul procuroarei Elena Tecoi este angajat al primariei Ogrezeni.

Luni, 18 iunie dosarul are termen, iar inculpatii ar trebui sa primeasca sentinta.

Elena Tecoi a mai instrumentat un dosar la Ogrezeni 

In 2010, Elena Tecoi a mai instrumentat la primaria Ogrezeni un dosar de deturnare de fonduri de aproape 1 miliard lei vechi , caruia i-a dat Neinceperea Urmaririi Penale. De curand dosarul a fost redeschis .

Jean Jipa este edilul PSD giurgiuvean care, anul trecut, a afișat un banner uriaș pe sediul primăriei pe care scria “În această instituție, în cabinetul primarului, se fumează oricând, oricât și orice (legale) Fuck UE! Fuck NATO! Fuck USA! și p-ăla de la București!”

Asadar, urmeaza sa aflam luni, 18 iunie  ce va decide instanta de la Bolintin si daca pentru doamna judecator  conteaza mai mult , miliardele disparute din taxele si impozitele cetatenilor din Ogrezeni,  sau alte legaturi interesante si interesate.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *