Deputații au decis – FĂRĂ pensii speciale!

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale inițiat de Partidul Naţional Liberal a fost adoptat marți, 28 ianuarie, în plenul Camerei Deputaților, for decizional, cu 247 de voturi „pentru”, dintr-un total de 268 de deputați prezenți. Proiectul va fi trimis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Nu vor mai primi, astfel, pensii speciale parlamentarii, judecătorii, grefierii, membrii corpului diplomatic şi consular al României, cei ai Curţii Constituţionale şi ai personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Indemnizațiile rămân aceleași pentru militari și pentru angajații din structurile MAI, precum polițiști, pompieri, angajații ISU.

De asemenea, amendamentele referitoare la tărierea pensiilor speciale ale artiştilor şi sportivilor au fost respinse.

Legea ar putea fi, însă, contestată la Curtea Constituțională. Reprezentanții PSD și Pro România au reclamat în repetate rânduri că proiectul este neconstituțional și că există anumite probleme legate de eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați.

Numărul de beneficiari civili de pensii speciale era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *