Giurgiu-Tribune

Deputatul Alexandru Andrei: De la 1 decembrie, TVA pentru lemne de foc va fi de 5%

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, două proiecte de lege pentru completarea Codului fiscal, potrivit cărora pentru livrarea lemnelor de foc se va aplica TVA de 5%.

Potrivit deputatului PNL de Giurgiu, Alexandru Andrei, reducerea TVA la lemne de foc de la 19%, la 5% reprezintă unul dintre cele mai importante dezbătute și aprobate în Camera Deputaților.

Este o măsură gândită și susținută pentru a veni în sprijinul românilor în această iarnă, amendamentul fiind parte dintr-un proiect de completare a Codului Fiscal, depus de PNL.

Măsura reducerii TVA la lemnele de foc se aplică de la 1 decembrie și de aceasta beneficiază atât persoanele fizice, cât și cele juridice sau alte entități, indiferent de forma juridică a acestora, inclusiv școli, spitale, dispensare medicale și unități de asistență socială.
Decizia reducerii TVA la lemnele de foc completează măsurile adoptate anterior, privind compensarea facturilor la energie electrică și plafonarea prețului la gaze și energie electrică, toate acestea având ca scop ajutorarea românilor pentru a trece cu bine de scumpirile anunțate în această iarnă.” – a declarat deputatul Alexandru Andrei
Visits: 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *