Deputatul Alexandru Andrei: Nou sprijin financiar pentru încălzirea municipiului Giurgiu

Ministerul Dezvoltării a alocat municpiului Giurgiu aproape 1,8 milioane lei pentru plata gazelor naturale folosite pentru încălzire în lunile noiembrie și decembrie. –  a anunțat deputatul PNL, Alexandru Andrei.
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a primei tranșe, în valoare de 41.997.515,16 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.
Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.
Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, a amintit ministrul dezvoltării.
Municipiul Giurgiu a primit 687,016.38 lei, pentru luna noiembrie si 1.024,321.44 lei pentru luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *