Deputatul AUR, Antonio Andrușceac: ”Reforma administrativ-teritorială trebuie să fie asumată politic”

În săptămânala conferință de presă a AUR Giurgiu, invitatul organizației a fost deputatul Antonio Andrușceac, un susținător al reorganizării teritoriale pe care o consideră o necesitate atât din punct de vedere economic, cât și și politic și social.

”Avem această problemă în dezbatere, pentru că noi considerăm că fiecare politician care legiferează treabuie să facă această reformă indiferent câți specialiști ar avea în spate, în consultare cu organizații civice, cu organizații ale mediului antreprenorial, cu organizații ale funcționarilor și cu celelalte partide politice. Aceasta este politica pe care AUR vrea să o facă, o politică a dialogului, o politică bazată pe dezbatere, pentru că nimeni nu e perfect, avem de învățat unii de la alții, iar un proiect bun cu adevărat pentru această țară este un proiect care elimină prin dezbatere și prin discuții orice semn de înrebare.”

Deputatul Andrușceac a afirmat pentru a întări susținerea sa pentru reorganizarea teritorială că în condițiile în care s-a ajuns la 1,3 milioane de angajați în sistemul bugetar este momentul trecerii la o administrare mult mai eficientă. Nici Parlamentul nu funcționează așa cum ar trebui. Sunt zeci de directorii de departamente, de direcții, un aparat supradimensionat, care nu face decât să servească interesele de partid ale unora pe locuri bine plătite. În momentul ăsta suntem într-un deficit în care statul a plătit luna trecută 27 de miliarde doar acea camătă care se numește dobândă la împrumuturile externe contractate –  a reiterat parlamentarul AUR.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *