Deputatul PSD de Giurgiu-Andrei Alexandru ,intr-o situatie de incompatibilitate?


Intrebarea a fost adresata de catre Ziua News, Agentiei Nationale de Integritate tinand cont de faptul ca o firma controlata de acesta, deruleaza contracte de lucrari de constructie cu mai multe primarii din judetul Giurgiu .
In plus, sotia sa , avocata Adeluta Madalina Andrei ,acorda asistenta juridica unor primarii din judet.
Firma Euro Invest, din care sotia deputatului detine 95%, are incheiate zece contracte de lucrari si de asistenta juridica, prin licitatie publica sau negociere directa, cu sapte primarii din judetul Giurgiu -adica si in Circumscriptia electorala nr.19 de unde Alexandru Andrei a iesit deputat!!
Primariile care au incheiate cate doua contracte cu firma familiei deputatului PSD precum si cu respectivul cabinet de avocatura al sotiei sale, sunt cele din Izvoarele, Vanatorii Mici si Mihailesti,
Alte trei contracte de asistenta juridica au fost incheiate de catre sotia deputatului cu UAT Mihailesti, Clejani si Roata de Jos, la surt timp dupa alegerile parlamentare din 2016.
De asemenea, la vreo doua luni dupa ce a iesit deputat, firma Euro Invest beneficiaza, prin licitatie publica, de doua contracte de lucrari la Vanatorii Mici in valoarea de circa 807.000 de lei.
ANI a raspuns printr-un comunicat publicatiei citate mai sus , spunand ca nu s-a făcut încă o evaluare privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice . ANI a mai precizat că situația descrisă nu este de natură să genereze o stare de incompatibilitate, conform prevederilor legii ,întrucât nu se prefigurează cumularea ipotezelor legale ale acestor reglementări
Si tot , ANI a mai dat de inteles prin raspunsul catre ZIUA news, ca situatia de incompatibilitate a deputatului PSD Andrei Alexandru NU ESTE INCHISA , precizand ca “prezentul răspuns reprezintă punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate, raportat la situația de fapt descrisă și la dispozițiile legale incidente, nu este o interpretare generală şi obligatorie a textelor de lege și nu reprezintă rezultatul activității de evaluare efectuată în condițiile Legii nr. 176/2010″.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *