Derogare excepțională de la normele UE privind concurența; Măsură aplicabilă pentru lapte, flori și cartofi

Uniunea Europeană a anunțat măsuri excepționale care să atenueze impactul pandemiei COVID-19 asupra sectoarelor agricole puternic afectate de criza medicală. Pachetul include măsuri pentru ajutoarele de depozitare privată (PSA) în cazul produselor lactate și cărnii, dar și mai multă flexibilitate în programele de sprijin din sectorul fructelor, legumelor și al vinului.

Printre măsuri, va fi și  derogarea de la anumite reguli de concurență privind organizarea piețelor comune. De exemplu, sectorul laptelui va avea voie să planifice colectiv producția de lapte, iar sectorul de flori și cartofi va avea voie să retragă produsele de pe piață. De asemenea, va fi permisă stocarea de către operatori privați. Astfel de acorduri și decizii vor fi valabile doar pentru o perioadă de maximum șase luni. Comisia își propune ca aceste măsuri să fie adoptate până la sfârșitul lunii aprilie.

Alte asemenea măsuri ce vin de la Bruxelles în sprijinul fermierilor găsiți pe pagina de facebook a europarlamentarului Dan Motreanu https://www.facebook.com/profile.php?id=100009659912924

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *