Deși oferă tratament gratuit, Centrul de evaluare COVID din cadrul Spitalului Județean nu este vizitat de giurgiuveni

De câteva săptămâni, la Spitalul Județean Giurgiu funcționează Centrul de evaluare COVID, destinat persoanelor depistate cu noul coronavirus.

Deși centrul oferă consultații gratuite, tratament gratuit, anticovid, dar și un set de analize, giurgiuvenii nu se înghesuie să-i treacă pragul. Mulți, deși s-au infectat, sunt în baza de date a DSP-ului și izolați la domiciliu, preferă să se trateze după ureche sau la indicațiile medicilor de familie, în funcție de simptome.

La Centrul de evaluare de la Giurgiu bolnavii sunt primiți pe baza dovezii confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, identificat în platforma Corona Forms.

Aici, vor beneficia de examen clinic, analize de sânge, radiografie, ECG, în vederea evaluării formei clinice a afecțiunii și a necesarului de tratament.

Pacienții pozitivi la coronavirus, cu forme ușoare și medii, vor beneficia de evaluare, investigații medicale specifice, tratamentul necesar (medicamente antivirale, precum Favipiravir), dar și de posibilitatea administrării anticorpilor monoclonali conform protocoalelor medicale în vigoare.

Dacă în urma investigațiilor medicale, se va ajunge la concluzia că pacientul are nevoie de internare, va fi îndrumat spre secțiile care tratează formele medii sau grave de coronavirus.

Centrul de Evaluare COVID, de la Giurgiu, funcționează în spațiul fostului centru de vaccinare din incinta Spitalului Județean. Programul zilnic este între orele 08.00-15.00, iar accesul se face din B-dul București, pe lângă biserica din lemn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *