Deși sunt locuri de muncă, giurgiuvenii preferă șomajul sau statul acasă

Azi, 20 mai, la Restaurantul Miorița din Giurgiu, a avut loc Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM. 

23 de agenți economici au oferit 347 de locuri de muncă. Se caută muncitori în construcții, industria confecțiilor, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, etc, atât calificați cât și necalificați.

Din păcate, în ciuda ofertei generoase de pe piața muncii, giurgiuvenii prezenți la Bursa Locurilor de Muncă au preferat doar să-și vizeze carnetele de șomer, fără să mai treacă și pe la standurile angajatorilor pentru a obține un loc de muncă.

Astfel, din cele 239 de persoane fără loc de muncă, prezente la bursă, 69 au fost preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau interviuri la sediul firmelor.

Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare pentru 9 persoane în meseriile: confecționer textile; muncitor necalificat în industria confecțiilor și muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide.

Concluzia rămâne, și în acest an, una tristă: giurgiuvenii preferă șomajul sau statul acasă, fără niciun venit, ofertele de pe piața muncii neprezentând interes pentru cei care preferă să trăiască din mila statului.

One thought on “Deși sunt locuri de muncă, giurgiuvenii preferă șomajul sau statul acasă

  1. Anunțurile ar suna cam așa dacă ar fi corect expuse:Stăpân caut sclav. .. bai mai dă-o dracu de treabă, doar necalificați pe salariul minim pe economie, in condiții grele de muncă.. Giurgiu este de cacao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *