DETENȚIA DE WEEKEND. O noua găselnița PSD-ALDE

Proiectul modificat masiv de PSD-ALDE-UDMR, care permite detenția de weekend în centre speciale sau executarea pedepsei cu închisoarea la domiciliu, pentru pedepse de maximum 5 ani, a trecut, miercuri, de votul final al Camerei. Au fost 170 de voturi ”pentru” și 80 ”împotrivă”.

După vot, PNL a anunțat că va sesiza proiectul la CCR.

Proiectul cuprinde prevederi îngrijorătoare: brățara electronică nu mai este obligatorie pentru acest regim de pedepse, potrivit unui amendament PSD. Pe de altă parte, cei care au comis infracțiuni cu violență, recidiviștii, precum și cei care au fost condamnați pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență nu pot beneficia de aceste măsuri.

Potrivit amendamentelor depuse de PSD şi aprobate luni în comisia juridică, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executării pedepsei conform Legii 254/2013, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *