Din 20 decembrie se va putea circula pe drumul de legătură dintre DN 5 și Vama Giurgiu

Deputatul de Giurgiu, Alexandru Andrei și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu au efectuat o vizită de lucru pe șantierul drumului de legătură dintre DN5 și Vama Giurgiu.

Situația de fațălocului indică faptu că lucrările se defășoară într-un ritm alert, astfel că de la data de 0 decembrie se va putea circula pe noua șosea.

S-au finalizat terasamentele și se lucrează la așternerea straturilor de asfalt în zona sensului giratoriu din proximitatea punctului vamal Giurgiu; în paralel, sunt montate parapetul median și sistemul anti-orbire, urmând ca săptămâna viitoare să fie realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală.

Cu o lungime de 5,72 km, noua șosea asigură conexiunea rutieră între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu. Aceasta se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, fiind executat la 4 benzi, două pe fiecare sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *