Din nou cod galben de ploi. De sambata 18 martie si in sudul tarii  

O veche vorba romaneasca spune ca pana pe 30 martie ai voie sa injuri iarna  doar cu gura in caciula, caci daca te aude, se intoarce.

Se pare ca,  debordand de optimism, cineva nu a mai tinut cont de vorba din batrani si iata-ne “ pricopsiti ‘ din nou cu o atentionare de cod galben de ploi si vant.

Astfel ; în intervalul 17 martie, ora 14:00 – 18 martie, ora 8:00, va ploua cantitativ  , cele mai afectate zone fiind ; Maramureș, Crișana, Banat, vestul Transilvaniei, zona Carpaților Occidentali;

Cui ii e dor de dat zapada ?

În jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte peste 70 km/h viscolind temporar ninsoarea.

Si , parca nu era deajuns , o a doua atenţionare meteo cod galben este valabilă în intervalul 17 martie, ora 18:00 – 18 martie, ora 08:00.Fenomenele vizate sunt precipitații moderate cantitativ sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului;

Zone afectate: jumătatea de nord a Moldovei și zona Carpaților Orientali;

Din 18 martie intră în vigoare o nouă atenţionare cod galben vizează sudul tarii  şi Bucureştiul. Astfel, pe 18 martie, între orele 08:00 şi 23:00, fenomene vizate sunt precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată;

În intervalul menționat vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă.

Atentie:  În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Primavara cea nebuna, sta la rand o saptamana ! De luni, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, cu temperaturi ce pot coborî cu 10, chiar 15 grade sub mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Sa va fie asadar la indemana , umbrelele, bocancii  si hainele groase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *