Din nou marfă confiscată la vamă

În data de 12.11.2020, în urma analizei factorilor de risc, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control amănunțit mai multe autocare aparținând unor firme de transport persoane, care circulă pe ruta Turcia-România.

Astfel, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, asupra persoanelor și bunurilor din trei autocare, în urma căruia au fost descoperite 499 produse parfumerie şi 180 articole vestimentație, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani. Aceștia au declarat că au cumpărat produsele din Turcia cu intenția de a le comercializa pe teritoriul României.

Bunurile, în valoare de aproximativ 184.950 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *