Din școală în școală, pentru promovarea învățământului profesional

La finele acestui an școlar, elevii claselor a 8-a, alături de părinți și cadre didactice au de luat o decizie importantă în ceea ce privește viitorul lor.

Mulți sunt nehotărâți sau sunt ”împinși” să ia decizii greșite, în neconcordanță cu pregătirea lor și cu mediile de la Evaluarea Națională.

Așa se face că în liceele teoretice ajung copii cu medii de 2, 3 și 4, care nu promovează Bacalaureatul și se trezesc fără nicio calificare și fără posibilitatea de a se angaja.

Din aceste considerente, la începutul acestei săptămâni a debutat o amplă campanie de promovare a învățământului profesional, în cadrul căreia, Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar, Colegiul Tehnic „Ioan Bălănescu” și oamenii de afaceri merg din școală în școală pentru a le prezenta părinților și elevilor avantajele absolvirii unei școli de meserii.

Campania a debutat la școala nr. 10 din Giurgiu unde elevii și profesorii au aflat, direct de la sursă, în speță de la unul dintre oamenii de afaceri implicați activ în promovarea învățământului profesional (Drăgulin Sebastian -reprezentant Agroconcept), cum este să te pregătești într-o companie, cum să deprinzi tainele unei meserii bine plătite și care sunt beneficiile unui angajat cu experiență în muncă încă de pe băncile școlii.

O acțiune similară a avut loc și la școlile nr. 2 și 3 din Giurgiu, unde alături de președintele C.J., Dumitru Beianu, insp. școlar adj., Florentina Găină și reprezentanții Colegiului Tehnic ”Ioan Bălănescu” a participat și Gheorghe Cireap, președintele Patronatului Judetean al IMM-urilor din Giurgiu si administrator al firmei Romvelia. 

Gheorghe Cireap, alături de alte 5 firme din domeniul agricol vor susține financiar și logistic înființarea unei clase de mecanic agricol, o meserie extrem de căutată pe piața muncii.

Pentru anul școlar 2022-2023, la Colegiul Tehnic ” Ioan Bălănescu” vor funcționa 4 clase de învățământ dual, calificarile: 

  • mecanic agricol
  • electronist aparate și echipamente
  • brutar patiser preparator produse făinoase
  • sudor
 4 clase învățământ profesional, calificarile:
  • mecanic auto, electrician auto
  • tâmplar universal
  • fierar betonist/dulger parchetar
Elevii care aleg Colegiul Tehnic ”Ioan Bălănescu” vor primi burse lunare consistente din partea agenților economici și Consiliului Județean Giurgiu, stagii de practică în companii, transport gratuit și masă caldă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *