Din Versailles la Giurgiu! Studenți francezi au inclus Giurgiu si Ruse in programul lor de pregătire

Câțiva studenți francezi la arhitectură din Versailles, Franța, au ales să viziteze marți 01.10 2017 municipiul Giurgiu pentru a aduna date cu care își vor pregăti lucrarea de masterat ce are ca temă “Cooperarea transfrontalieră”

Tinerii francezi au fost primiți de primarul Nicolae Barbu, alături de arhitectul șef al județului, Ana Negulescu, arhitectul șef al municipiului, Cătălina Vărzaru, istoricul Emil Păunescu, directorul Direcției Programe Europene, Meca Ianca, dar și de alți reprezentanți ai Primăriei.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, le-a mulțumit studenților că au inclus Giurgiu în programul lor de pregătire.

Acesta a menționat printre altele si faptul că la Giurgiu au găsit cel mai bun exemplu de cooperare și dezvoltare transfrontalieră datorit faptului ca cele două orașe înfrățite sint si singurele comunități la nivel de Strategia Dunării care și-au realizat împreună un masterplan de dezvoltare.

Specialiștii Primariei Giurgiu le-au prezentat tinerilor oaspeți informatii istorice, de urbanism și de arhitectură a orașului, precum și proiectele și acțiunile transfrontaliere derulate de-a lungul timpului cu orașul vecin, Ruse.

In partea a doua, studenții au efectuat o vizită în teren, avându-l ca ghid pe dl. Emil Păunescu .

Miercuri 01 Octombrie , viitorii arhitecți francezi se vor întâlni cu oficialitățile din o Ruse, pentru a-și pregăti lucrarea de masterat pe aceeași temă -“Cooperarea transfrontalieră”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *