Discuții aprinse în Consiliul Local pe majorarea taxelor și impozitelor

După ceva vreme, azi, Consiliul Local Giurgiu a ieșit din monotonie, în sensul că mai multe proiecte de pe ordinea de zi au generat discuții, dezbateri pro și contra, propuneri și inetervenții, pentru explicații, ale primarului Adrian Anghelescu.

Nimic rău în asta, din contră, ședințele trebuie să fie, în primul rând, pe înțelesul giurgiuvenilor, care au nevoie de transparență și explicații din partea celor pe care i-au ales.

Au fost câteva proiecte unde s-au încins spiritele, asupra cărora vom reveni, însă de departe cel mai dezbătut proiect a fost cel referitor la majorarea taxelor și impozitelor locale.

Cu 20% vor crește dările giurgiuvenilor, începând cu anul 2023.

Nu toți consilierii au privit cu ochi buni majorarea taxelor, deși, în momentul de față este singura posibilitate a primăriei de a asigura nevoile administrației locale pentru asigurarea serviciilor publice și a cheltuielilor de funcționare.

Consilierii PSD au anunțat în ședință că nu vor vota acest proiect.

Consilierul PSD, Marian Măroiu și-a manifestat nemulțumirea față de majorare motivând că giurgiuvenii nu pot fi împovărați mai mult decât sunt.

Un alt consilier, de la ALDE, George Pălălău a propus ca primăria să facă economii salariale, în special în cazul directorilor din primărie.

Realitatea este că primăria nu are bani, iar în urma creșterii prețurilor la energie, carburant, gaze, etc. singura soluție o reprezintă banii proveniți din taxe și impozite.

După lămuriri oferite de primarul Adrian Anghelescu și directorul DITL, Laurențiu Țintea, s-a trecut la vot: 11 pentru și 9 împotrivă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *