DN5 și DN6, o tentație pentru vitezomani

Duminică, 17 iulie,  în intervalul orar 12.00-18.00, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o actiune, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, respectiv pe D.N.5 și D.N.6, prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Astfel, în doar 6 ore, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.890 de lei, pentru nerespectarea regulilor de circulație.

Dintre acestea, 58 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru abateri ale bicicliștilor, 7 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 pentru lipsa documentelor.

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 9 permise de conducere, 6 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 2 pentru depășire neregulamentară și 1 pentru neacordare prioritate auto.

Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *