Doar sase zile pana la incetarea contractului cu firma de gunoi . Ce spune directorul ADI? Dar Presedintele C.J. Giurgiu?

Au mai ramas sase zile pana la incheierea contratului cu Girexim , firma care se ocupa de colectarea si transportul gunoiului menajer din municipiul Giurgiu. In timp ce primarul Nicolae Barbu spune ca responsabil de aceasta problema este ADI-ul care se ocupa de gestionarea deseurilor,  prefecta Adriana Putaru cere cat mai degraba dovada unui nou contract cu o alta firma de coletare. In acest timp, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu , Marian Mina- caruia primarul sustine ca i-a solicitat ajutorul in aeasta situatie – este intru totul de acord cu directorul ADI-ului, nimeni altul decat administratorului public al județului, Cristian Gratianu.

Directorul ADI-ului care se ocupa de  deseuri, administratorului public al județului, Cristian Gratianu, spune ca neachitarea  datoriilor catre firma colectoare au dus de fapt la rezilierea acestui contract .Mai mult decat atat, in urma unei greseli de redactare a contractului prin care era responsabilizat Consiliul Judetea in locul Consiliului Local ,  “facturile de gunoi”  au fost trimise la Consiliul Judetean .

Iata cum, in cele din urma , recomandarea Comitetului Judetean pentru situatii  de Urgenta  este ca  fiecare UAT sa incheie  individual contracte cu firme de profil pe o perioadă determinată de timp pana la organizarea unei noi licitatii.

DECI…

Primarul are dreptate ca a refuzat sa plateasca pentru  63.000 de locuitori, din moment ce este clar ca numarul locuitorilor in fapt  este vorba de un numar mult mai mic de locuitori-peste 40.000.


Girexim are dreptate ca s-a suparat pentru ca nu si-a primit banii .

ADI-iul are dreptate  cand spune ca neachitarea  datoriilor catre firma colectoare au dus de fapt la rezilierea acestui contract .

Presedintele C.J. are dreptate cand spune ca nu e normal sa  plateasca pentru o greseala de redactare.

Prefecta de Giurgiu are dreptate cand spune ca se stia demult  despre aceasta problema si sa “ bata din picior” pentru ca da, suntem intr-o situatie de urgenta.  

Habar am avut pana acum ca am o asa de mare putere sa inteleg toate autoritatile in cauza! (glumesc amar) Or avea oare si giurgiuvenii?

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *