web analytics
Giurgiu-Tribune

Doar trei giurgiuveni la ”CARAVANA OCUPĂRII 2018”

A.J.O.F.M. Giurgiu și Primăria Municipiului au organizat o acțiune ce face parte din programul ”Caravana Ocupării 2018” dedicată persoanelor aflate  în căutarea unui loc de muncă, însă care nu se află în evidențele A.J.O.F.M.
Deși la eveniment au venit doar trei giurgiuveni , reprezentantii A.J.O.F.M. le-au prezentat oferta locurilor de munca.

Caravana Ocupării 2018” se adreseaza celor ce nu sunt inregistrati în evidențele agentiei.

Joi, 14 iuniea.c., la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” A.J.O.F.M. Giurgiu și Primăria Municipiului au organizat o acțiune cuprinsa in programul ”Caravana Ocupării 2018” ce se adreseaza persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă, dar nu se află în evidențele Agentiei.
Deși oamenii se plang de lipsa unui loc de munca , la eveniment au venit doar trei giurgiuveni curioși să vadă ofertele de pe piața muncii.
Aceestora le-au fost prezentate facilitățile pe care le oferă programul, inclusiv cursuri de calificare in cele mai cautate meseri printer care agent de securitate, bucătar, cofetar ori confecționer tâmplărie din aluminiu .
De mentionat este faptul ca Somerii înregistrați la A.J.O.F.M.- care nu beneficiază de indemnizație de șomaj, dar se află în evidențele agenției de minim 30 de zile și se încadrează în muncă pe o perioadă mai mare de 3 luni, beneficiază de o primă de activare în valoare de 500 de lei neimpozabilă

Până la sfârșitul lunii mai, în județul Giurgiu erau aproape 2500 de șomeri înregistrați în evidențe.

Stimulente pentru navetisti si pentru cei ce isi schimba locul in functie de job

Persoanele înregistrate ca șomeri care se încadrează în muncă pe o perioadă de cel puțin 12 luni într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul, pot beneficia lunar de o primă care se calculează la 0,5/km proporțional cu numărul de zile efectiv lucrate.
Cei aflati in aceeasi situatie, , dar care se angajează la o distanță mai mare de 50 km de localitatea în care își au domiciliul si se stabilesc într-o localitate învecinată pentru a lucre, pot de beneficia de o primă de instalare care se acordă diferențiat, în funcție de mai multe criterii.

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *