Doi bărbați din Kosovo s-au dat drept polonezi la frontieră

Sâmbătă după amiază, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, polițiștii de frontieră giurgiuveni au observat, la aproximativ 200m de intrarea în ţară, în zona împădurită din apropierea Podului Prieteniei, două persoane de sex bărbătesc, care au coborât dintr-un autoturism și care se deplasau, în alergare, spre teritoriul ţării noastre.

Opriți și legitimați, cei doi bărbați au prezentat documente cu însemnele autorităților poloneze. Suspicioși, polițiștii de frontieră i-au dus pe cei doi în punctul de trecere a frontierei unde au constatat că cei doi sunt de fapt din Kosovo.

Totodată, a fost identificat autoturismul din care au coborât cei doi bărbaţi, care era condus de un cetățean român, însoțit de un bărbat, tot cetățean român.
Cei doi români au declarat polițiștilor de frontieră că cetățenii străini le-au solicitat sprijin pentru a fi transportați până la frontiera bulgaro-română, în schimbul sumei de 100 de euro.
Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi străini, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *