Doi consilieri județeni, excluși din PSD pentru că au votat cu PNL

“Sâmbată, conducerea PSD Giurgiu a hotărât excluderea a doi consilieri județeni, considerați ”vinovați” de colaborare cu PNL, dat fiind că un proiect de hotărâre din ultima ședința a CJG a fost aprobat cu un număr de voturi mai mare decât numărul consilierilor formațiunii liberale.
Dincolo de absurdul acuzației, dat fiind că, perfect previzibil, parteneriatul politic între cele două formațiuni politice este ca și parafat, proiectul respectiv propunea prelungirea cu aproximativ 5 km a unui drum județean, DJ 507, până în zona în care sunt localizate cele 300 ha, singurul teren de dimensiuni mari situat în domeniul public al județului.
Pentru această prelungire a fost solicitată o suprafață de teren, sub forma unui drum de exploatare aparținând comunei Gostinu, pentru efectuarea transferului fiind obținută o hotărâre a Consiliului Local Gostinu, cu unanimitate de voturi. Logic, situația ar fi trebuit să se repete la Consiliul Județean Giurgiu, dacă ținem cont de interesul public incontestabil al demersului.
Consiliul Județean Giurgiu intenționează să dezvolte două centrale fotovoltaice pe terenul respectiv, una în asociere cu Sun Garden, pe 138 de ha, alta prin concesionarea suprafeței rămase disponibile. Pentru ambele investiții, care vor genera multe locuri de muncă și venituri consistente la bugetul județului, modernizarea drumului de acces a reprezentat o condiție imperativă, proiectul fiind propus spre finanțare pe Programul Național ”Anghel Saligny”.
Acest lucru a fost înțeles perfect de toți consilierii care au votat proiectul de hotărâre, ca primă etapă a modernizării drumului respectiv, dar ridică serioase semne de întrebare despre disponibilitatea reală a conducerii PSD Giurgiu de a contribui, în vreun fel, la dezvoltarea județului Giurgiu, luând în calcul colaborarea prestabilită la nivel național sau, măcar, promisiunile făcute giurgiuvenilor în toate campaniile electorale.” – se precizează într-un comunicat de presă emis de președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Deși PSD Giurgiu nu a comunicat nimic despre excluderea celor doi consilieri, se pare că este vorba despre Cristian Mihai Răgălie și Flory Orlando Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *