Domnul președinte Mina Marian și Republica de la Giurgiu

”-Ce-ați făcut domnule Motreanu în ultimii 20 de ani ?”

Atacul furibund al președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, la adresa președintelui interimar al PNL Giurgiu, Dan Motreanu, cam la atât s-ar rezuma ;
-Ce-ați făcut domnule Motreanu dumneavoastră pentru județul Giurgiu ?
Dincolo de infantilismul textului și de retorica specifică unui școlar de-a opta, pregătit serios pentru un eșec indubitabil la examenul de capacitate, domnul președinte Mina emite o părere cu pretenție de axiomă .
Și anume, acea părere că problemele județului Giurgiu și ale giurgiuvenilor nu pot fi rezolvate decât de giurgiuveni, și nu de către orice fel de giurgiuveni, ci doar de către dumnealor, giurgiuvenii fruntași ai Partidului Social Democrat.
Ar fi bine dacă n-ar fi rău .
Tebuie să mă repet și sa-i aduc aminte domnului președinte Mina că județul pe care ,,cu onoare și pricepere” îl conduce este pe ultimul loc în ceea ce privește produsul intern brut pe cap de locuitor, pe același loc în clasamentul investițiilor de capital, dar în top 3 la mortalitatea infantilă și la numărul infracțiunilor de orice fel.
Nu e nici un dubiu că ,,descalecarea” lui Dan Motreanu la Giurgiu a coincis cu o creștere spectaculoasă a Partidului Național Liberal în preferințele giurgiuvenilor și a mai coincis și cu o descreștere la fel de spectaculoasă a social-democraților în preferințele aceluiaș electorat.

Pus în fața unei realiități ce tinde să devină cruntă, domnul Mina l-a parafrazat pe marele actor Ilarion Ciobanu si-a întrebat răstit și evident retoric :

,,-Ce cauți mă în munții nostrii !?”… mă rog, în gropile din asfaltul nostru, în praful nostru de câmpie, in mizeria și-n cloaca noastră de borfași sudiști .

 

-De fapt, ce căutați domnule Motreanu în Republica Giurgiu, țara domnului Mina, a domnului Bădălau și-a mai câtorva cumetri de-ai dumnealor ?

-Dumneavoastră nici măcar nu vorbiți ,,giurgiuveana” domnule Motreanu !

-Mergeți mai bine la Parlamentul Europei și dacă nu puteți să băgați România în spațiul Schengen, băgați măcar Republica de la Giurgiu, da” cu o condiție !

Să avem noi ăștia de la conducerea Republicii Giurgiu acces la resursele României și ale întregului spațiu comunitar european, da” să nu ne ceară nimeni socoteală și nici să nu vă prindem p-aici în control că vă rupem picioarele !

Intruziunea oricărui negiurgiuvean în viața politică, socială și economică a Republicii de la  Giurgiu reprezintă ,,amestec în treburile interne”, ale acestei ,,țări” în accepțiunea domnului președinte Marian Mina, iar Dan Motreanu exact asta face, ,,se bagă unde nu-i fierbe oala”.

Și nici măcar nu vorbește ,,giurgiuveana”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *