Dosar penal cu iz de alcool

Cazurile în care tot mai multe persoane se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice crește de la o zi la alta. Lăsatul de Sec din acest weekend parcă a sporit aceste fapte. Mai exact alte două persoane,o femeie din municipiul București și un tânăr din comuna Toporu, județul Giurgiu sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați conducând autoturismele pe drumurile publice sub influența alcoolului.

Evenimentele au avut loc sâmbătă când  polițiștii au depistat în trafic o femeie de 71 ani, din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe Drumul Județean 601, în afara localității Bolintin-Vale, județul Giurgiu, aflându-se sub influența alcoolului.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,56 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Centrul de Permanență Florești-Stoenești, județul Giurgiu, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, dar câteva ore mai târziu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un tânăr de 34 ani, din comuna Toporu, județul Giurgiu, în timp ce conducea autoturismul pe strada Cimitirului, din localitatea Toporu, județul Giurgiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul a  fost testat cu aparatul etilotest, care a înregistrat valoarea 0.59 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Centrul de Permanență Izvoarele, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *