Dosarele de executare silita ale DITL Giurgiu ar putea fi “decontate” printr-o hotarare a Consiliului Local

Directia  de Impozite si Taxe Locale impreuna cu Primăria  Giurgiu, au pus în dezbatere publică, un proiect de hotărâre prin care  se stabilesc  anumite  cheltuieli de executare silită. Mai exact, 34 lei pe dosar  de somaţie + titlu executoriu.

Reprezentantii  Direcţiei de Taxe şi impozite Locale Giurgiu, spun ca unu din doi  contribuabili, persoane fizice sau juridice, se află în diferite stadii ale procesului de executare silită, pentru neplata dărilor către bugetul local. Cele  peste 21.000 de dosare  sunt gestionate în prezent de 4 persoane, iar pentru realizarea  lor este necesară administrarea uni voluminoase  baze de date .

 Pentru un  astfel de  dosar,  ce contine  în medie 20 – 30 file, DITL Giurgiu şi Primăria au pus în dezbatere publică , un proiect de hotărâre a Consiliului Local ce vizeaza  stabilirea unor cheltuieli de executare silită.

Propunerea se referă la perceperea a  34 lei pe dosar de somaţie + titlu executoriu, şi se va afla pe masa consilierilor locali, pentru aprobare în şedinţa ordinară de luna viitoare.

 Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *