Doua noi Focare de PPA in Calugareni Giurgiu! Targul agroalimentar din localitate a fost inchis !

Binecunoscutul Targ Agroalimentar de la Calugareni de unde multi locuitori ai capitalei , dar si din localitatile invecinate se aprovizionau la sfarsit de saptamana, a fost inchis ca masura preventiva impotriva virusului PPA.
Autoritatile au instalat in plus filtre de control si dezinfectie pe drumurile adiacente localitatii si au dispus uciderea porcilor din doua noi focare unde a fost confirmat virusul PPA.

Prefectura Giurgiu prin Centrul Local de Combatere a Bolilor a dispus vineri 26. Octombrie 2018, noi planuri de masuri pentru combatere a virusului Pestei Porcine Africane in alte doua gospodarii din Comuna Calugareni unde virusul a fost confirmat.
Astfel, porcii din gospodariile respective vor fi ucisi si vor fi instituite filtre de control si de dezinfectie pe DN5 ,DJ 411 si la intersectia DN 5 cu DC 107.
Autoritatile locale au solicitat Ministerului Apararii Nationale sprijin constand in personal specializat pentru uciderea si ingroparea porcilor din Calugareni Judetul Giurgiu.
In plus, binecunoscutul Targ agroalimentar de la Calugareni de unde multi locuitori ai capitalei , dar si din localitatile invecinate se aprovizionau la sfarsit de saptamana, a fost inchis tot ca masura preventiva .
Târgul de animale din Calugareni cu o istorie de 300 de ani, a mai fost închis si anul trecut inainte de Ignat din cauza nealinierii la standardele europene.

Camelia Sachetti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *