Dr. Rodica Bușcu: ”Puțini medici de familie din județul Giurgiu vor să participe la vaccinare”

Doctorul pediatru Rodica Bușcu, medic de familie în Giurgiu, cu o experiență de 40 de ani în domeniul medical a fost prezent la conferința de presă susținută de conducerea Comitetului Național de Vaccinare, la Giurgiu.

Medicul giurgiuvean și-a manifestat dorința și disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare, având în vedere experiența pe care o are, dar și faptul că un medic de familie își cunoaște cel mai bine pacienții, iar aceștia, la rândul lor, au încrede în medicii de familie.

Dr. Rodica Bușcu a vorbit și despre situația medicilor de familie din județul Giurgiu, puțini dintre aceștia manifestând dorința de se implica în vaccinare, mulți invocând lipsa timpului fizic, dar și lipsa experienței în vaccinare.

O cifră exactă am primit de la prefectura Giurgiu, potrivit căreia, din 104 medici, câți activează la nivelul județului Giurgiu, doar 25 s-au înscris pentru a vaccina pacienți în cabinetele proprii.

În ceea ce privește vaccinul pe care și-l doresc medicii de familie, dr. Rodica Bușcu a precizat că cel mai indicat ar fi cel de la Jhonson&Jhonson, un vaccin care se administrează într-o singură doză și care poate fi păstrat la frigider, la fel ca orice vaccin obișnuit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *