Dragostea față de lectură și bucuria de a citi, cu scriitoarea Doina Ruști, oaspete al Colegiului Național ”Ion Maiorescu”

Ziua Națională a Lecturii, marcată pentru prima dată în România, a adus la Giurgiu un nume mare al sciitorilor români contemporani, romanciera Doina Ruști.

La inițiativa Consiliului Județea Giurgiu, alături de deputatul Maria Gabriela Horga și inițiatorul legii care a dus la sărbătorirea Zilei Naționale a Lecturii, deputatul Sebastian Burduja, scriitoarea Doina Ruști a fost oaspetele de onoare al Colegiului Național ”Ion Maiorescu”.

 

Într-o sală de clasă plină de elevi și profesori de Limba și Literatura Română, poveștile și povestirile scriitoarei Doina Ruști au captat la maxim interesul celor prezenți. A fost o lecție de excepție despre dragostea față de lectură, bucuria de a citi și pasiunea de scrie depre oameni și vremuri care ne-au marcat existența, ca popor, tradiții de mult uitate și locuri care au intrat în istorie.

”Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot” este cea mai recentă carte a prozatoarei Doina Ruști, o carte cu 47 de povestiri despre zonele cele mai stranii ale pasiunilor, pornind de la documente particulare din secolul al 18, în special scrisori, plângeri, procese, testamente ori simple liste de obiecte, 47 de modele narative.

Un interes deosebit față de viața și pasiunea Doinei Ruști de a scrie au avut-o elevii care au întâlnit-o și care, preț de o oră, au adresat întrebări ale căror răspunsuri nu au lăsat loc de interpretări sau îndoieli.

”Important este să citiți, pentru că astfel veți cuceri lumea” – a fost îndemnul, ca un motto, în special pentru cei care, în statistici citesc doar 5 minute pe zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *